Gebitsprothesen

Veel mensen denken ten onrechte dat de gebitsprothese in het nieuwe zorgstelsel niet meer vergoed wordt. Niets is minder waar. Ook in het stelsel worden de kosten voor een kunstgebit voor 75% vergoed. Een aanvullende verzekering kan (een deel van) de overige 25% vergoeden. Na vijf jaar is het verstandig een nieuw kunstgebit te overwegen. Bij ernstige klachten wordt een nieuwe gebitsprothese ook binnen deze vijf jaar vergoed.

Vervanging om de vijf jaar is maar goed ook. Veel mensen hebben het zelf geen eens in de gaten als de gebitsprothese niet meer goed functioneert. Maar monden veranderen ongemerkt door de jaren. Kaken slinken bijvoorbeeld, en dan kan de gebitsprothese problemen geven. Ga daarom regelmatig op controle bij uw eigen tandarts. Die kent de historie van uw mondsituatie en uw kunstgebit. Dat is wel zo vertrouwd. Steeds vaker stuurt de tandarts u langs het tandtechnisch laboratorium. Bijvoorbeeld om de kleur te bepalen die het beste bij uw gebit past.

In de Verklaring van Overeenstemming staan alle gebruikte materialen en unieke aankoopnummers vermeld. Zo kan altijd de herkomst gecontroleerd worden en weet u waarvoor u betaald. Vraag hierom bij uw tandarts. De tandtechnische laboratoria aangesloten bij de Branchevereniging Tandtechniek leveren de tandarts desgevraagd een Verklaring van Overeenstemming en een kopienota van de tandtechniek.

Heeft u nog vragen? Stuur dan een e-mailbericht via het Contact-menu.