Frame prothesen

Wanneer moet ik een prothese? Wanneer meerdere tanden en kiezen ontbreken kan het plaatsen van een frameprothese een optie zijn. De frameprothese blijft keurig op zijn plaats via klammers of precisiesloten en maakt gebruik van de natuurlijke elementen die nog aanwezig zijn. Laat u goed voorlichten over de vele mogelijkheden en het te gebruiken materiaal. Het gaat immers om uw mond!

Controle

Monden veranderen ongemerkt door de jaren. Kaken slinken bijvoorbeeld, en dan kan de framesprothese problemen geven. Ga daarom regelmatig op controle bij uw eigen tandarts. Die kent de historie van uw mondsituatie. Dat is wel zo vertrouwd. Steeds vaker stuurt de tandarts u langs het tandtechnisch laboratorium. Bijvoorbeeld om de kleur te bepalen die het beste bij uw gebit past.

In de Verklaring van Overeenstemming staan alle gebruikte Materialen en unieke aankoopnummers vermeld. Zo kan altijd de herkomst gecontroleerd worden en weet u waarvoor u betaald. Vraag hierom bij uw tandarts.

Recht op kopienota tandtechniek

Tevens heeft u als patiënt het recht om gespecificeerd te weten wat de kosten zijn die voor uw behandeling in rekening worden gebracht. Zowel van de kosten van de tandarts als die van het tandtechnisch laboratorium. De tandtechnische laboratoria aangesloten bij de Branchevereniging Tandtechniek verstrekken uw tandarts desgevraagd twee exemplaren van hun gespecificeerde rekening. Eén voor de tandarts en één voor u, de patiënt. Vraag om deze kopienota tandtechniek bij uw tandarts.

Heeft u nog vragen? Stuur dan een e-mailbericht via het Contact-menu.