Implantaten

Wat zijn implantaten? Een implantaat is een vervanging van de wortel die op het kaakbot wordt geplaatst. Implantologie is een relatief nieuwe technologie in de tandtechniek en tandheelkunde. Dankzij deze technologie kan de tandarts nu vrijwel altijd gebitsprotheses, kronen en bruggen plaatsen. Ook als andere oplossingen faalden. Er is een grote variëteit aan implantaat systemen op de markt. Laat u goed voorlichten over de vele mogelijkheden en het te gebruiken materiaal. Het gaat immers om uw mond!

Vergoeding implantaat

Afhankelijk van uw (aanvullende) verzekering wordt de behandeling met implantaten vergoed. In de meeste gevallen zult u echter een deel moeten bijbetalen.

Vervanging

Een geplaatst implantaat moet uw leven lang mee gaan. Dit in tegenstelling tot de hierop geplaatste tandtechniek zoals gebitsprotheses en kroon- en brugwerk.

Controle

Ga daarom regelmatig op controle bij uw eigen tandarts. Die kent de historie van uw mondsituatie en uw implantaten. Dat is wel zo vertrouwd. Steeds vaker stuurt de tandarts u langs het tandtechnisch laboratorium. Bijvoorbeeld om de kleur te bepalen die het beste bij uw gebit past.

In de Verklaring van Overeenstemming staan alle gebruikte materialen en unieke aankoopnummers vermeld. Zo kan altijd de herkomst gecontroleerd worden en weet u waarvoor u betaald. Vraag hierom bij uw tandarts.

Recht op kopienota tandtechniek

Tevens heeft u als patiënt het recht om gespecificeerd te weten wat de kosten zijn die voor uw behandeling in rekening worden gebracht. Zowel van de kosten van de tandarts als die van het tandtechnisch laboratorium. De tandtechnische laboratoria aangesloten bij de Branchevereniging Tandtechniek verstrekken uw tandarts desgevraagd twee exemplaren van hun gespecificeerde rekening. Eén voor de tandarts en één voor u, de patiënt. Vraag om deze kopienota tandtechniek bij uw tandarts.

Heeft u nog vragen? Stuur dan een e-mailbericht via het Contact-menu.